50 gram smør
4 ½ dl vand
50 gram gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
ca. 650 gram durummel
Tomatfyld:
halvdelen af en dåse hakkede tomater på ca. 400 gram
1 dåse koncentreret tomatpure (ca. 70 gram)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 glas Karolines Marineret Feta (ca. 300 gram)
½ dl grønne oliven i skiver
Pensling:
2 tsk olie fra Karolines Marineret Feta.
Flade boller:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål.
Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt og 2 tsk af
durummelet.
Dæk skålen med fx et låg og lad blandingen stå et lunt sted i ca. 10 min. Slå resten af melet i (hold lidt hvedemel tilbage) – dejen skal være blød.
Dæk igen skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted
i ca. 30 minutter.
Tomatfyld:
Lad de hakkede tomater dryppe af i en sigte i ca. 5 min.
Kom de afdryppede tomater i en skål og rør dem sammen med tomatpure og hvidløg.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 8 stykker og form dem til boller.
Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter).
Læg de flade boller på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Hæld Feta ost til afdrypning i sigten - gem lidt af olien.
Tryk fordybninger i bollerne og pensl med olien.
Fordel først tomatfyld - derefter oliven og til sidst ostetern på de flade boller.
Bag dem midt i ovnen til osten er gylden (ca. 20 minutter ved 225ºC)