1 tallerken kold risen grød eller 3 dl mælk og 35 g grødris
35 g smør
35 g sukker
1 tsk Vanila
2-3 æg
Sauce:
karamelsauce eller saftsauce
Karamelsauce:
150 g sukker
21/4 dl vand
2 dl piskefløde
Saftsauce:
Saft og vand i alt ½ liter
1 ½ spsk Ideal jævning A
sukker
1 tsk Vanila
Risen grøden røres blød med smeltet smør, smages til med sukker og Vanila og tilsættes æggeblommerne. Æggehviderne piskes meget stive, evt. med ¼ tsk Tørsleffs bagepulver, og vendes forsigtigt i dejen, der fyldes i et smurt, raspstrøet gratinfad. Buddingen bages ca. 40 min. ved 200 gr. Den serveres varm med kold sauce, evt. tilsat flødeskum. I stedet for sauce kan man lægge abrikosmarmelade i bunden.
Karamelsauce: Sukkeret brunes på en pande. Når det er lysebrunt og skummende, tilsættes vandet, der koger med, til det bliver en ensartet, jævn sauce. Den afkøles, og lige før anretning vendes flødeskummet i.
Saftsauce: Saft og vand blandes, smages til med sukker og bringes i kog. Jævningen røres ud i koldt vand eller saft og tilsættes. Saucen koges 1 min. Vanila tilsættes