1 pk. gær
50 g smør
5 dl mælk
2 tsk salt
1 tsk anis
1 tsk fennikel
1 tsk kardemomme
2-3 spsk sirup
2-3 spsk hvedeflager
10-12 dl hvedemel
Smelt fedtstoffet sammen med mælken og lad væsken blive håndvarm. Smuldr gæren ned i en skål og hæld mælkeblandingen over.
Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt salt, anis, fennikel, kardemomme, sirup og hvedeflager.
Rør rundt og tilsæt 9 dl hvedemel.
Arbejd dejen jævn og glat i ca 5 min.
Lad den hæve til dobbelt størrelse under et klæde et lunt sted.
Lag dejen på et melet bord og arbejd mere hvedemel ind i den, så den bliver smidig og er til at forme.
Rul den til en rulle og del den i 12 stykker.
Form stykkerne til aflange boller og læg dem på smurte plader.
Lad bollerne hæve ca 25 min.
Bag bollerne ved 225°C i ca 12 min på midterste rille.
Lad bollerne køle på en rist.
Del dem og kom pålæg på.
Læg bollerne i små plastposer, luk godt for dem og frys dem ned.