Logo

Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ dl vindruekerneolie
8 rødspættefileter
10-15 g tørret tang (plader)
2 ½ dl hvidvin
25 g løg

Reje ragout:
60 g rejer
30 g rødløg
15 g purløg
150 g mayonnaise
1 spsk Dijon sennep
1 spsk peberrod
1 tsk rosen-paprika
1 dl crème frâiche
Evt. lidt salt og peber

Pynt:
4 kvistefrisk dild
4 skivercitron
20 g ribs

Tangen udblødes let i lidt koldt vand. Derefter rulles fileterne rundt om tangen til 8 rummer.
Hvidvinen bringes til kogepunktet, medens løg pilles og fintsnittes.
De fintsnittede løg tilsættes den kogende hvidvin, og rødspættefileterne lægges i den kogende hvidvin.
Der krydres let med salt og peber og dernæst dækkes gryden af med et tætsluttende låg.
Fileterne dampes i ca. 5-7 minutter under sagte blus.
Når fileterne er færdige, tages de forsigtigt op af gryden og afkøles på et fad i køleskabet.

Rejeragout :
Mayonnaise, crème frâiche og Dijon sennep, røres sammen til en pæn konsistens og krydres med rosen-paprika, salt og peber.
Rejerne afdryppes for væde og skæres i grove stykker.
Rødløg pilles og finthakkes. Purløg fintklippes, peberrod rives og det hele tilsættes crèmen og omrøres.
Ragouten stilles i køleskab.

Anretning :
Reje ragouten fordeles med en ske på en tallerken i midten.
To rødspættefileter lægges på rejeragouten med en let hånd.
Retten pyntes med citron og ribs og en kvist frisk dild.
Server flûte til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her