Dej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel
½ tsk salt
Fyld:
1 ½ rødløg
2 fed hvidløg
1 skive toastbrød
1 lille æble
100 g bacon i tern
2 æg
2 dl mælk eller. 1 dl mælk og 1 dl fløde
1 forårsløg
1 dl klippet purløg
frisk timian
salt, peber, muskat
2 spsk rapsolie
Dejen samles med en æggehvide eller 1 ½ spsk vand.
Forbages i ca. 12 min. ved 200°C
Olien opvarmes i en pande.
Rød- og hvidløg opvarmes i olien uden at brune.
Bacon, æble (skåret i tern) purløg og forårsløg tilsættes.
Lidt peber drysses over.
Skorpen skæres af toastbrødet, der skæres i små tern, som fordeles på den forbagte dej.
Frisk hakket timian drysses over.
Løg- og baconfyldet hældes over også.
Æg, mælk/fløde og lidt salt og muskat piskes sammen og hældes over fyldet.
Drysses med reven ost og bages ved 180°C i ca. 20 min.
Serveres med grøn salat