Logo

Citron og kanelis med syltede pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Isen:
2 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
5 dl piskefløde
saft og fintrevet skal af 2 citroner
½-1 spsk kanel efter smag

pærer:
4 pærer
150 g sukker
7,5 dl vand
½ citron
½ stang kanel

Isen:
Æggene og de to ekstra blommer piskes meget grundigt med sukkeret, til det er lyst og luftigt (brug elpisker).
Fløden piskes til let skum, som vendes i æggeblandingen.
Blandingen smages til med citronsaft, revet skal samt kanel.
Fordeles i små portionsforme og fryses.

Pærer:
Pærerne skrælles og kernehuse stikkes ud.
De kommes i en kasserolle med vand, sukker, citron og kanel.
Koger op og simrer i ca. 7-10 minutter.
Lad pærerne trække i lagen, til de er afkølede.

Ved servering vendes isen ud og serveres med de hele pærer.
Evt. kan der pyntes med blade af citronmelisse.

Tips: Æg og sukker til isen skal piskes, til sukkeret er helt opløst.
Det går lidt hurtigere, hvis massen piskes i en skål over varmt vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her