Logo

Grove rundstykker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove rundstykker

 

Grove rundstykker. Spises med smør på.

Ca. 16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.

 

#

25 g gær

1 spsk smør eller margarine

2 dl kefir eller yoghurt

2 dl mælk

1 tsk salt

35 g knækkede hvedekerner (½ dl)

250 g grahamsmel (4 dl)

ca. 150 g hvedemel (2½ dl)

Til pensling: 1 æg

3 spsk knækkede hvedekerner eller grahamsmel

*

1. Smelt smørret, lad det svale og bland det med kefir eller yoghurt.

Lad blandingen blive fingervarm og udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt mælk, salt, hvedekerner og grahamsmel.

Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i en halv time.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 lange pølser.

Del hver i 8 stykker som rulles til rundstykker.

Lad dem efterhæve på bageplade belagt med bagepapir i 30 min.

 

4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys dem med grahamsmel eller knækkede hvedekerner.

Bag rundstykkerne ved 200-225 °C i 15-20 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her