Bag dine egne boller
det er nemt. Opskriften her giver 30 boller, men de er gode at fryse se vores Tips.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 10-15 min. Fryse-egnede. (ca. 30
boller)
#
500 g groft speltmel
(fuldkorn)
500 g durummel
1 pose tørgær (eller
50 g gær)
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
50 g smør
6 dl væske (fx 1 dl
piskefløde og 5 dl mælk)
lidt mælk til
pensling
*
Bland de to meltyper
med tørgær (eller smuldret gær), salt og sukker.
Smelt smørret og
tilsæt væsken, så blandingen bliver håndvarm.
Drys melet i væsken
og ælt det hele godt sammen.
Lad dejen hæve ca.
30 min.
Form dejen til ca.
30 boller og sæt dem på to bageplader med bagepapir.
Lad dem hæve ca. 30
min igen.
Pensl bollerne med
mælk og rids dem med en brødkniv.
Bag bollerne 10-15
min. ved 200 °C varmluft.
Lad dem køle af på
en bagerist.
Frysetip: Læg
bollerne i fryseposer, mens de endnu er lune, og læg dem i fryseren. Lad
bollerne tø i posen eller "bag" dem direkte fra fryseren ca. 10 min.
ved 200 °C.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin