# Ingredienser til Gulerodsboller:
4 dl vand
25 g gær
100 g revne gulerødder
100 g havreklid
1 dl solsikkekerner
1 dl yoghurt
2 tsk salt
1 spsk olie
250 g fuldkornshvedemel
ca. 425 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
2-3 spsk sesamfrø
*
Udrør gæren i lunkent vand.
Kom gulerødder, havreklid, solsikkekerner, yoghurt, salt og olie i, og lad det stå i 15 min. Ælt fuldkornshvedemelet og hvedemelet i.
Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket.
Form 15 flade boller, og lad dem efterhæve i 15 min.
Pensl bollerne med æg, drys med sesamfrø, og bag bollerne ved 200ºC i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Energi pr. stk: 950 kilojoule Energifordeling: Protein: 7 g - 13 % Kulhydrat: 40 g - 71 % Fedt:4g-16%..
Alternativ opskrift på Gulerodsboller:
# Ingredienser til Gulerodsboller:
4 dl revne gulerødder
500 g hvedemel
400 g grahamsmel
200 g rugmel
5 dl ymer
1 pk gær (50 g)
2 tsk salt
4 spsk olie
* Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i en skål, og det øvrige tilsættes.
Dejen æltes (evt. kan ekstra mel tilsættes).
Dejen hæver under låg til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).
Bollerne formes og efterhæver i ca. 10 minutter, pensles med
mælk eller et sammenpisket æg.
Bages ved 200 °C i ca. 20 minutter.