Fyld:
6 dl vand
½ dl hørfrø
½ dl hirse
½ dl hvedekim
½ dl valset hvede
½ dl knækkede hvedekerner
½ dl boghvedekerner
½ dl boghvedegryn
1 tsk honning
Dej:
25 g gær
1 dl vand
2 dl kvark
1 tsk salt
550 g hvedemel
Pensling: mælk
Bland alle ingredienser til ”fyldet” med undtagelse af honning
Kog 20 min. i en gryde med vand under låg, rør jævnligt rundt.
Tilsæt evt. mere vand.
Rør honning i. Afkøl ”fyldet”.
Rør gæren ud i lunkent vand og kvark.
Tilsæt salt, ”fyld” og hvedemel.
Ælt dejen grundigt igennem.
Dejen kan godt være lidt klæg
Stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
Slå dejen ned og ælt den.
Form den til 16 boller.
Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Efterhæv i 15 minutter.
Pensl bollerne med mælk og bag dem midt ovnen.