Dej:
2 ½ dl mælk
50 g margarine eller smør
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
¼ tsk salt
500 g hvedemel
Fyld:
Syltetøj, fx hindbær, jordbær eller skovbær
Creme:
3 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk Maizenamel
Pynt:
150 g flormelis
lidt frugtfarve i forskellige farver
3 spsk vand
Evt. kagekrymmel i forskellige farver
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lille fingervarm. Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og hvedemel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time. Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt hele tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.
Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant, som I deler i 10-12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med cremen og en teske med syltetøjet, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren, som I har rørt sammen af flormelis, vand og forskellige frugtfarver (i hver sin skål, naturligvis), inden I til allersidst evt. drysser lidt kagekrymmel henover.