Grove rundstykker. Spises med smør på.
Ca. 16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: 1 time.
Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.
#
25 g gær
1 spsk smør eller margarine
2 dl kefir eller yoghurt
2 dl mælk
1 tsk salt
35 g knækkede hvedekerner (½ dl)
250 g grahamsmel (4 dl)
ca. 150 g hvedemel (2½ dl)
Til pensling: 1 æg
3 spsk knækkede hvedekerner eller grahamsmel
*
1. Smelt smørret, lad det svale og bland det med kefir eller
yoghurt.
Lad blandingen blive fingervarm og udrør gæren heri.
2. Tilsæt mælk, salt, hvedekerner og grahamsmel.
Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i en halv time.
3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 lange pølser.
Del hver i 8 stykker som rulles til rundstykker.
Lad dem efterhæve på bageplade belagt med bagepapir i 30
min.
4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys dem med
grahamsmel eller knækkede hvedekerner.
Bag rundstykkerne ved 200-225 °C i 15-20 min.