Logo

Nøddeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddeboller

 

Grove nøddebrød.

30 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

1 dl vand

4 dl mælk

1 spsk salt

2 spsk honning

3 spsk olie

100 g tørrede figner

100 g nøddekerner

125 g hvedeklid (5 dl)

250 g grahamsmel (4 dl)

450 g hvedemel (7½ dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk hakkede nøddekerner

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt mælk, salt, honning, olie, hakkede figner og hakkede nøddekerner.

Rør det godt sammen og tilsæt hvedeklid og grahamsmel.

 

2. Ælt hvedemel i til dejen er blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 45 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til rundstykker.

Sæt rundstykkerne på bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i et kvarter.

 

4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede nøddekerner.

Bag i midten af ovnen ved 200-225 °C i ca. 15 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her