Dej:
270 g hvedemel (4 ½ dl)
85 g sukker (1 dl)
1 ½ tsk bagepulver
125 g usaltet smør
1 æg
1 spsk vand
Fyld:
200 g sukker (2 ½ dl)
125 g usaltet smør
¾ dl honning
½ dl piskefløde
130 g finthakket sukat
250 g nødder, groft hakkede
Sæt ovnen på 200°.
Bland hvedemel, bagepulver og sukker.
Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æg og lidt vand.
Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.
Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir.
Rul dejen ud, så den passer til bradepanden.
Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme.
Tag gryden fra varmen, og rør fløde, sukat og nødder i.
Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen.
Det tager ca. 30 minutter.
Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist.
Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.