Grove nøddebrød.
30 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1
time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
1 dl vand
4 dl mælk
1 spsk salt
2 spsk honning
3 spsk olie
100 g tørrede figner
100 g nøddekerner
125 g hvedeklid (5 dl)
250 g grahamsmel (4 dl)
450 g hvedemel (7½ dl)
Til pensling:
1 æg
3-4 spsk hakkede nøddekerner
*
1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.
Tilsæt mælk, salt, honning, olie, hakkede figner og hakkede
nøddekerner.
Rør det godt sammen og tilsæt hvedeklid og grahamsmel.
2. Ælt hvedemel i til dejen er blank og smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 45 min.
3. Ælt dejen let sammen og form den til rundstykker.
Sæt rundstykkerne på bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i et kvarter.
4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede
nøddekerner.
Bag i midten af ovnen ved 200-225 °C i ca. 15 min.