Sunde grovbrød
Ca. 16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt:
ca. 1 time. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2 dl vand
2 dl kefir eller yoghurt
1 æg
1 tsk salt
75 g hvedeklid (3 dl)
160 g grahamsmel (2½ dl)
ca. 275 g hvedemel (4½ dl)
1 æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt kefir, æg, salt, hvede klid og grahamsmel. Rør det
godt sammen.
2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Lad den hæve på et lunt sted i 40 min.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 16 portioner.
Rul dem til rundstykker.
Lad dem efterhæve på bageplade belagt med bagepapir i ca. 20
min.
4. Pensl rundstykkerne med æg og bag på ovnens midterste
rille ved 200-225 °C i ca. 15 min.