Logo

Grahamsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsbrød

 

2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Trækketid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet. Tips: Brødene kan også bages i brødform.

 

#

250 g grahamsmel (4 dl)

5 dl vand

75 g gær

1 spsk salt

200 g mager kvark

ca. 600 g hvedemel (10 dl)

*

1. Hæld koghedt vand over grahamsmelet i en skål.

Lad det svale under et klæde til temperaturen er ca. 35 °C (fingervarm).

 

2. Tilsæt gær og opløs den i den lune blanding.

Tilsæt salt og kvark.

 

3. Rør ca. halvdelen af hvedemelet i og slå dejen godt sammen med en ske.

Ælt resten af melet i med hænderne til dejen er smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 40 min.

 

4. Tag dejen ud på et melet bord og del den i 2 portioner.

Rul ud til 2 brød.

Lad dem efterhæve tildækket på bageplade belagt med bagepapir i 20 min.

 

5. Snit brødene med en skarp kniv.

Pensl dem med mælk eller vand og drys dem med lidt grahamsmel.

Bag brødene på ovnens nederste rille i ca. ½ time ved 200 °C.

Lad brødene afkøle på bagerist.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her