125 g hasselnødder
175 g smør/margarine
350 g (4 dl) sukker
1 tsk vaniljesukker
3 æg
125 g (2 dl) hvedemel
½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
100 g mørk chokolade
Hak nødderne groft og tag ca. 1 dl fra til pynt. Smelt smørret, hæld det i en røreskål og rør sukker og vaniljesukker i. Pisk 1 æg i ad gangen.
Sigt hvedemel, bagepulver og kakao ned i massen og rør de hakkede nødder i.
Læg bagepapir i en bradepande.
Bred dejen jævnt ud.
Bages ca. 40 min. ved 175ºC midt i ovnen.
Smelt chokoladen, tag kagen op af formen og pensel den med chokolade. Skær kagen i snitter og drys nødderne på kagen FØR chokoladen stivner.
Lad snitterne afkøle på en bagerist.
Kan fryses
Tips: Et godt bagetips om æggehvider
Upiskede æggehvider i dejen gør en kage lidt sej. Pisker man hviderne, bliver kagen mere luftig og lidt sprød.