Bag et lækkert brød med hele hasselnødder. Nyd som tilbehør
til smagfulde oste eller bare med lidt kold smør.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: ca. 40
min. Fryseegnet. 1 brød.
#
150 g hasselnøddekerner
½ liter vand
25g gær
500 g fuldkornshvedemel, fx grahamsmel
2 tsk groft salt
2 tsk flydende honning eller sirup
ca. 900 g hvedemel
*
Rist hassel nødderne på en tør pande og gnid hinderne af dem
i et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle.
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C).
Rør groft hvedemel i sammen med salt og honning og derefter
gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.
Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blank
og smidig.
Tilsæt de ristede hasselnødder og læg dejen i en hævekurv
godt drysset med mel.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og sæt den i
ovnen ved 250 °C.
Skru straks ned til 175 °C og bag brødet i ca. 40 min.,
eller til det lyder hult, når man banker på det i bunden.
Lad det køle af på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin