Logo

Nøddebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebrød

 

Bag et lækkert brød med hele hasselnødder. Nyd som tilbehør til smagfulde oste eller bare med lidt kold smør.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet. 1 brød.

 

#

150 g hasselnøddekerner

½ liter vand

25g gær

500 g fuldkornshvedemel, fx grahamsmel

2 tsk groft salt

2 tsk flydende honning eller sirup

ca. 900 g hvedemel

*

 

Rist hassel nødderne på en tør pande og gnid hinderne af dem i et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle.

Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C).

Rør groft hvedemel i sammen med salt og honning og derefter gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.

Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blank og smidig.

Tilsæt de ristede hasselnødder og læg dejen i en hævekurv godt drysset med mel.

Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen ved 250 °C.

Skru straks ned til 175 °C og bag brødet i ca. 40 min., eller til det lyder hult, når man banker på det i bunden.

Lad det køle af på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her