Specialiteter fra eget køkken: Godt Nøddebrød med honning
eller nøddeboller.
2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: ca. 1¼
time. Bagetid: 25 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
5 dl vand
100 g smør eller margarine 2 spsk honning
2 tsk salt
1 dl hvedekim
25 g hvedeklid (1 dl)
1 dl hasselnøddekerner
1 dl valnøddekerner
ca. 850 g hvedemel (13-14 dl)
vand til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Findel fedtstoffet i lidt af melet.
Bland honning, salt, hvedekim, klid og nøddekerner i.
Kom det i dejfadet sammen med resten af melet.
2. Ælt dejen sammen og stil den til hævning på et lunt sted
i 1 time.
3. Ælt dejen let og del den i to portioner som formes til
brød.
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i 15
minutter.
4. Rids brødene med en skarp kniv og pensl med vand.
Bag dem midt i ovnen ved 200-225 °C i ca. 25 min.
Variation:
Del den hævede dej i 10 portioner som rulles til boller.
Bag dem i midten af ovnen ved 225 °C i 15 min.