Logo

Nøddebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebrød

 

Specialiteter fra eget køkken: Godt Nøddebrød med honning eller nøddeboller.

2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: ca. 1¼ time. Bagetid: 25 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

5 dl vand

100 g smør eller margarine 2 spsk honning

2 tsk salt

1 dl hvedekim

25 g hvedeklid (1 dl)

1 dl hasselnøddekerner

1 dl valnøddekerner

ca. 850 g hvedemel (13-14 dl)

vand til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Findel fedtstoffet i lidt af melet.

Bland honning, salt, hvedekim, klid og nøddekerner i.

Kom det i dejfadet sammen med resten af melet.

 

2. Ælt dejen sammen og stil den til hævning på et lunt sted i 1 time.

 

3. Ælt dejen let og del den i to portioner som formes til brød.

Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i 15 minutter.

 

4. Rids brødene med en skarp kniv og pensl med vand.

Bag dem midt i ovnen ved 200-225 °C i ca. 25 min.

 

Variation:

Del den hævede dej i 10 portioner som rulles til boller.

Bag dem i midten af ovnen ved 225 °C i 15 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her