Et brød med en
dejlig smag af nødder og yoghurt. 10 rundstykker eller 1 stort brød
#
50 g gær
2½ dl yoghurt, stuetemperatur
1½ tsk salt
1 æg
1 dl hele hvedekerner
50 g grofthakkede hasselnødder
½ dl hakkede valnødder
50 g smør eller margarine
250 g grahamsmel
175-250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
birkes til pynt
*
Rør gæren ud i yoghurten i et dejfad.
Tilsæt de øvrige
ingredienser i den rækkefølge, de står i.
Ælt dejen sammen,
til den er smidig.
Lad dejen hæve i 20
min., før den igen æltes grundigt igennem.
Form dejen til en
lang pølse, og skær den i 10 stykker, der formes til ovale boller.
Du kan også lave et
aflangt brød.
Læg bollerne på en
smurt bageplade, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Tænd ovnen på 225 °C.
Bollerne pensles med
æg og drysses med birkes.
Bages i ovnen i 10
min.
Lad dem køle af
under et klæde.
Hvis man laver et brød i stedet, skal det bage noget længere.
Serveringsforslag:
- Skær bollerne over, og smør dem med Philadelphiaost med et drys karry på.
Fyld dem med
strimler af salat, kylling, agurk og tomat.