Fransk nøddebrød passer godt til suppe og osteanretninger,
men kan også serveres med smør til kaffe eller te.
2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 2
timer. Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
3 dl vand
3 dl skummetmælk
1 dl olie
3 tsk salt
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
50 g hasselnøddekerner
50 g valnøddekerner
ca. 1 kg hvedemel (16-17 dl)
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og opløs den i det lune vand.
Tilsæt mælk, olie og salt.
2. Rist sesamfrø, solsikkekerner og hasselnøddekerner let
gyldne på en tør, hed pande.
Bland de ristede frø og kerner med grofthakkede
valnøddekerner.
Tag lidt fra til pynt og rør så resten i gærvæsken sammen
med halvdelen af melet.
3. Ælt dejen godt sammen til den er ensartet.
Ælt resten af melet i.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time.
4. Ælt dejen sammen igen, del den til 2 brød og kom dem i
smurte forme.
Lad dem efterhæve i en halv time.
5. Snit brødene med en skarp kniv og pensl med sammenpisket
æg.
Drys nøddeblandingen over.
Bag brødene i 30-40 min. på nederste rille i ovnen ved
200-225 °C.
Tag forsigtigt brødene ud af ovnen, når der er 5 min.
tilbage af bagetiden.
Bag dem færdige direkte på en bageplade.
Tips: Dejen til både Valnøddebrød Græsk og Nøddebrød Fransk kan
formes til runde brød eller små kuvertbrød. Bagetiden på kuvertbrød er 15-20
min. ved den temperatur der er angivet til brødene.