25 g gær
50 g rosiner
1 ½ dl lunkent vand
2 tsk groft salt
2 spsk olie
1 tsk sukker
1 dl ymer
120 grahamsmel (2 dl)
1 stort groftrevet syrligt æble
350-400 g hvedemel (ca 6 dl)
50 g groft hakkede valnøddekerner
1 æg til pensling
Udrør gæren i det lune vand.
Tilsæt olie, ymer og det groftrevne æble.
Bland nøddekerner, rosiner, salt og sukker i grahamsmelet og rør det i dejen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.
Form dejen til et rundt brød, som lægges på bagepapir på bagepladen. Læg en skål over og stil brødet til hævning på et lunt sted i 40-45 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225°C i 15 min.
Dæmp så til 200°C og bag yderligere ca 20 min.