Til
dessert bages svesker med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs.
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 personer
100
g ren rå marcipan
300
g bløde svesker uden sten
50
g smuttede mandler
2-3
spsk blødt smør
Marengs:
3
æggehvider
75
g flormelis
½ tsk
eddike eller citronsaft
Drys:
25
g flormelis
*
Riv
marcipanen på den grove side af et rivejern, og hak mandlerne groft.
Bland
marcipan og mandler med svesker i et ovnfast fad smurt med smør.
Pisk
æggehvider, flormelis og eddike eller citronsaft i en skål over et kogende
vandbad.
Pisk
konstant, til massen bliver tyk og blank.
Tag
skålen op af vandbadet og pisk videre, til den er afkølet.
Smør
marengsen over sveskeblandingen i fadet, drys med flormelis og bag i ca. 10
min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.
Server
desserten lun.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin