Dej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
½ tsk groft salt
1 ½ spsk vand
Fyld:
300 g broccoli
3 æg
200 g kvark 5+ (0 1%)
1 tsk groft salt
100 g gratineringsost
Tilbehør: Blandet salat
Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld: Skær små broccolibuketter fra stilken.
Skær stilken i tynde skiver.
Kom broccolien i kogende vand tilsat salt.
Kog den under låg i ca. 1 min.
Lad den dryppe af i en sigte.
Pisk æggene sammen og tilsæt kvark og salt.
Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med gratineringsost.
Bag madtærten midt i ovnen.