200 g smuttede mandler
200 g sukker
1 ½ spsk hvedemel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
4 store æg.
Desuden:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Tilbehør:
hindbærsorbet eller jordbær is og lidt citron melisse til pynt.
Hak mandlerne meget fint i en blender sammen med halvdelen af sukkeret.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret skummende.
Bland mandler hvedemel bagepulver og salt og rør det i æggeblommerne.
Pisk hviderne stive og vend dem i med en dejskraber.
Fordel dejen i en smurt bradepande 20x30.
Bradepanden kan også fores med bagepapir.
Bag bunden i 20 minutter ved 200ºC på midterste ovn ribbe.
Afkøl bunden og skær den ud i passende portionsstørrelser.
Smelt chokoladen med fløden i en lille gryde.
Smør det på tærtebundene og lad det stivne en times tid.
Server bunden med sorbet til og pynt med citronmelisse.