Streuselkuchen hedder denne tyske kage, som er bagt med
solmodne solbær. Prøv evt. også opskriften med en blanding af solbær, ribs og
hindbær.
Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet. 1 bradepandekage, ca. 12 stykker
#
Bund:
25 g gær
1¼ dl mælk
50 g smeltet smør
2 æg
lidt salt
50 g sukker
400 g hvedemel
Fyld:
250 g solbær
150 g sukker
2 spsk kartoffelmel
Streusel (strøelse):
125 g hvedemel
100 g koldt smør (små terninger)
125 g sukker
*
Smuldr gæren og rør den ud i lidt af mælken.
Tilsæt resten af mælken, smør og æg.
Bland sammen og rør salt, sukker og mel i.
Ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min. ved stuetemperatur.
Rul dejen ud i et rektangel ca. 30x22 cm i ca. 1½ cm
tykkelse.
Læg dejen i en bradepande med bagepapir og tryk den ca. 1 cm
op ad kanterne.
Lad den hæve i 15 min.
Bland solbær med sukker og kartoffelmel og fordel det på
dejen.
Streusel:
Smuldr mel og smør sammen med sukker og strø den smuldrede
dej i et jævnt lag over kagen.
Bag i ca. 30 min. ved 175 °C.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin