Denne tærte består af en blød mandelbund under et cremet,
honningsødet fyld som akkompagneres af abrikoser og kirsebær • Abrikoser
indeholder rigeligt med betakarotin.
Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 10-12
stk.
# Råvarer til Yoghurttærte med frugt:
3 æg
1 dl sukker
1 dl hvedemel
50 g finthakkede hasselnødder
FYLD:
8 blade husblas
1 dåse abrikoser (300 g drænet vægt)
1 dåse kirsebær (300 g drænet vægt)
4 dl yoghurt
1 dl cremefraiche
1 dl honning
2 spsk friskpresset citronsaft
reven skal af ½ citron
2 dl piskefløde
GARNERING:
mynte, nødder, mandelflager og frugt
*
Fremgangsmåde:
1 Anvend en springform (24 cm i diameter).
Beklæd formen med bagepapir.
Sæt ovnen på 200 °C.
Placer en skål over en gryde med kogende vand.
Kom æg og sukker i skålen og pisk i ca. 10 min. til
æggecremen er helt fast.
Vend forsigtigt melet i med et pæreformet piskeris.
Vend nødderne i og hæld dejen i formen.
Bag 10 min. i ovnen.
2 Udblød husblassen i 5 dl koldt vand.
Lad abrikoser og kirsebær dryppe af. Gem saften.
Bland yoghurt, cremefraiche, honning, citronsaft og
citronskal.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Kram husblassen op af vandet og smelt den i 2-3 spsk varmt
vand.
Pisk husblassen i cremen.
3 Bland ½ dl abrikossaft og ½ dl kirsebærsaft.
Dryp blandingen over kagebunden.
Fordel ⅓
af yoghurtcremen over og dæk
med abrikoser og kirsebær.
Smør resten af yoghurtcremen på og lad kagen stå koldt i
mindst 3 timer.
Garner.
Tips & råd
Husblas anvendes for at give en fast konsistens til bl.a.
buddinger, fromager og cremer. Husblas findes både som blade og i pulverform.
Dekorer kagen når den er godt afkølet.
Placer den på et fad og tryk hakkede nødder eller
mandelflager fast rundt i kanten.
Skær 4-5 snit i abrikoserne uden at skære helt gennem
frugten.
Bred abrikoserne ud som vifter og placer dem på tærten.
Læg til sidst kirsebær og mynteblade på.
PR. STK.: Energi: Kcal 246 = kJ 1029
Kulhydrat 26 g Protein 6 g Fedt 13 g (47%) Fibre 2 g