Logo

Æble muffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Æble muffins

 

Æble og kanel passer godt sammen. Disse muffins er skønne og saftige - og du kan også lave dem med chokolade. 12 muffins

 

# Ingredienser:

2 æg

2,5 dl sukker

1 vaniljestang - kornene herfra

1,5 dl mælk

2,5 dl hvedemel

1½ tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

180 g smeltet smør

2 uskrællede æbler, fx elstar

*

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt.

Tilsæt mælk.

Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen.

Tilsæt fedtstoffet.

Riv æbler groft, pres det fri for væde og vend straks de revne æbler i dejen.

 

Hæld den i 12 smurte muffinsforme eller små, runde aluforme - ¾ dl dej pr. form.

Bag kagerne midt i ovnen, ca ½ time ved 175 °C.

Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist.

Vend dem ud og drys med flormelis.

 

Tips: I stedet for flydende fedtstof kan du bruge 100 g smeltet smør

 

Chokolademuffins

Undlad æble og kanel.

Smelt i stedet 125 g mørk chokolade sammen med fedtstoffet - lad det køle let af.

Vend yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2½ dl) - kom ca. 1 dl dej i hvert hul.

Eller brug en form med 12 huller - kom evt. en fast papirform i hullet (a ca. 1 dl) - kom ca. ½ dl dej i hvert hul.

Bages ca ½ time ved 175 °C.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her