Sveskerne er kogt med appelsin og vanilje, før de er vendt
sammen med den hjemmelavede mazarinmasse. Lækkerier for voksne.
8 portionstærter
eller 1 stor tærte til 8 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 1 time.
Fryseegnet
#
Tærtedej:
250 g hvedemel
50 g flormelis
¼ tsk salt
125 g koldt smør
1 æg
Marinerede svesker:
1 stang vanilje
1 økologisk appelsin
50 g farin
200 g svesker
1 spsk cognac
Mazarinmasse:
125 g mandler
125 g sukker
125 g smør
2 æg
2 spsk hvedemel
Pynt:
50 g mandelflager
Tilbehør:
cremefraiche
*
Bland mel, flormelis
og salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
Saml hurtigt dejen
med sammenpisket æg.
Pak dejen ind, og
sæt den koldt 1 times tid.
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud og gem dem.
Læg vaniljestangen i
en gryde, og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og farin.
Giv det et opkog.
Skær sveskerne i
kvarte, læg dem i gryden, og lad dem simre under låg i 10 min.
Tag gryden af
varmen, tilsæt cognac, og lad dem afkøle.
Hak mandlerne fint i
en foodprocessor, og tilsæt sukker, smør og vaniljekorn.
Kør det sammen, og
tilsæt æggene, et ad gangen.
Kør massen jævn og
kør melet i.
Rul dejen ud i ca. ½
cm's tykkelse.
Beklæd 8
portionsforme eller 1 stor tærteform med dejen.
Prik dem med en
gaffel, og sæt dem i fryseren i 20 min.
Forbag dem så i
12-15 min. ved 180 °C.
Vend de marinerede
svesker i mazarinmassen, og fordel den i de forbagte tærtebunde.
Drys med mandelflager,
og bag tærterne ca. 25 min. ved 180 °C en stor tærte skal have ca. 35 min.
Server tærterne lune
eller afkølede med iskold cremefraiche.
TIPS: Du kan
erstatte halvdelen af sveskerne med tørrede abrikoser.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin