Friskt og udsøgt lækkert. En chokolademørdej, fyldt med dejlig creme og saftige frugter. Bestem selv hvilke frugter du vil anvende.
Forfriskende
Friskt og udsøgt lækkert. En chokolademørdej, fyldt med
dejlig creme og saftige frugter. Bestem selv hvilke frugter du vil anvende.
Forfriskende • Kiwi indeholder et enzym, som gør at mælkeprodukter efter en tid
smager lidt besk. Spis derfor tærten straks, eller udelad kiwifrugten.
Forberedelse 40 min. Afkøling 45 min. 8 stk.
# Råvarer til Chokotærte med frugt:
4 dl hvedemel
½ dl kakao
½ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
100 g smør eller margarine
fedtstof til formen
1 æg
1 nip salt
DEKORATION:
250 g jordbær
4 kiwifrugter
4 appelsiner
CREME:
2½ dl cremefraiche
1 dl sukker
reven skal af 2 citroner
3 spsk friskpresset citronsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Bland mel, kakao, sukker og vaniljesukker i en skål.
Skær fedtstoffet i tern og bland det sammen.
Tilsæt æg og salt og ælt det til en ensartet dej.
Dæk til og lad den stå koldt i 30 min.
2 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en form (28 cm i diameter) med fedtstof.
Rul dejen ud på et melet bord og beklæd formen med dejen.
Stik små huller i bunden med en gaffel og stil den koldt i
15 min.
Sæt tærtebunden i ovnen og bag 10-15 min.
Lad tærtebunden køle af
3 Skyl jordbærrene og skær dem i skiver.
Skræl kiwien og skær den i skiver.
Skær appelsinen som på billederne under Tips & råd.
4 Pisk cremefraiche og sukker luftigt.
Tilsæt skal og saft fra citronen.
Hæld cremen i og dekorer tærten (se Tips & råd).
Tips & råd
Skræl appelsinerne så også den hvide hinde kommer af.
Skær derefter med en meget skarp kniv bådene fri af
hinderne, som billedet ovenfor viser.
Fordel cremen jævnt over tærtebunden og læg frugten på, i stjerneform
eller i ringe fra midten. Server evt. tiloversbleven creme ved siden af.
PR. PORTION: Energi: Kcal 618 = kJ 2595
Kulhydrat 46 g Protein 5 g Fedt 46 g (67%) Fibre 6 g