300 g smør
125 g farin
100 g flormelis
3 æggeblommer
1 tsk kanel
1 spsk vaniljesukker
400 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld: 5-6 æbler
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche.
Rør smør, farin og flormelis godt sammen.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt kanel og vaniljesukker. bland hvedemel og bagepulver i og saml hurtigt dejen.
Læg den evt. koldt ½-1 time.
Rul eller tryk halvdelen af dejen ud i en tærteform eller lille bradepande ca. 20x30 cm.
Skræl æblerne, del dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus og læg dem med den buede side opad i tærtebunden.
Rul resten af dejen ud og læg over som låg.
Skær nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud.
Bag tærten 25-30 min. ved 200ºC. Server tærten lun med flødeskum eller cremefraiche.