Vi har elsket churros lige siden tivoliturene i barndommen,
hvor vi nød dem med is, chokolade eller sukker.
Nu skal churros ikke længere kun være en fornøjelse, som du
kan nyde i tivoli. Vi har fundet opskriften på lækre churros med hjemmelavet
chokoladesauce. Du vil blive overrasket over, hvor lette de er at tilberede
selv...
#
Du skal bruge:
85 g sukker
1,5 tsk ren kanel
2,5 dl vand
0,5 tsk salt
2 spsk olie
125 g hvedemel
Olie til friturestegning
*
DEJEN
Bland 65 g af dit sukker med kanelen i en skål.
Tag en tallerken og anbring stykker af køkkenrulle på.
Tag en lille gryde og opvarm vand, resterende sukker, salt
og 2 spsk olie på middel varme.
Når massen er blandet, sætter du den til at koge.
Sluk for varmen, og tilsæt mel lidt af gangen, imens du
rører i massen.
Din dej er nu færdig.
STEGNINGEN
Tilsæt olie i en gryde, så olien dækker omkring 10 cm.
Det er vigtigt, at der er nogle centimeter luft for oven, så
olien ikke bobler over.
Sæt olien i kog (190 °C).
Anbring dejen i en pose, hvor du klipper hul i det ene
hjørne.
Hvis du har en sprøjtepose med tyl, bruger du den.
Din tyl skal være stor og stjerneformet.
Tryk dejen ud af posen, så dine churros får en længde på
omkring 7 cm.
Klip dejen over, så dine churros lander i olien.
Husk at holde afstand, så du ikke brænder dig.
Lav dem over flere omgange - cirka 3 stk ved hver stegning.
Kog dine churros i olien til de får en gylden farve.
Du kan med fordel vende dem i olien løbende, så de bliver
ensartede.
PRIKKEN OVER I'ET
Når dine churros er færdige, anbringer du dem på en
tallerken med køkkenrulle.
Lad dem nedkøle i 2 minutter.
Vend herefter dine churros i kanelsukkeret.
Fortsæt proceduren så den resterende dej er opbrugt.
Du kan servere dine sprøde churros med chokoladesauce.
CHOKOLADESAUCE
Varm 400 kg hakket mørk chokolade i en gryde, men lad det
ikke koge.
Varm 50 ml fløde i en gryde, men heller ikke fløden må koge.
Hæl nu fløden over i gryden med den lune chokolade.
Lad blandingen sætte sig i 1 minut, før du stille og roligt
begynder at røre.
Din chokoladesauce er færdig, når blandingen er rørt sammen,
og når saucen er lun.
Vi håber, at du vil nyde dine hjemmelavede churros med
chokoladesauce og kanelsukker.