Kagen er kompakt i
konsistensen og skal serveres med kompot og/eller is.
Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: 40 min. Fryseegnet. (10-12 stykker)
#
4 æg
200 g flormelis
1 usprøjtet citron
(fintrevet skal)
200 g smør (blødt)
200 g ren rå
marcipan (groftrevet)
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¾ dl vand (eller
mælk)
¾ dl citronsaft
75 g hele mandler
med skind (finthakkede)
Stikkelsbærkompot:
125 g sukker
250 g stikkelsbær
(rensede)
1 dl vand
1 stang vanilje
(kornene)
Tilbehør: vaniljeis
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Pisk æg, flormelis
og citronskal til en tyk creme.
Pisk små klatter af
smør i og tilsæt marcipan.
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med vand og citronsaft.
Bland finthakkede
mandler i dejen og kom den i en smurt springform.
Bag kagen i ca. 45
min, til den er gennembagt.
Stikkelsbærkompot: Smelt
sukker til lys karamel i en tykbundet gryde.
Tilsæt stikkelsbær,
vand og vanilje.
Rør ikke, før
bærrene kommes i.
Kog i ca. 10 min,
til bærrene er møre.
Server til kagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin