En dejlig sommerlig salat med en let krydret tomatdressing.
Passer fint til fx Frikadeller med feta på madABC.dk.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 lille blomkål
2-3 tomater
1 fed hvidløg
¼ tsk stødt spidskommen
1 bdt persille
2 forårsløg
1 knsp sukker
25 g pinjekerner
salt og peber
*
Del blomkålen i buketter og brancher dem i kogende letsaltet
vand ca. 5 min.
De skal være møre, men have bid.
Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem derefter dryppe
godt af.
Vask tomaterne og hak dem groft.
Vend dem sammen med knust hvidløg, spidskommen, hakket
persille og fintsnittede forårsløg.
Smag til med sukker, salt og peber og vend
blomkålsbuketterne i dressingen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og drys dem over
salaten.
Server som tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin