Sommerlige frikadeller med fetaost og krydderier. Server dem
med pitabrød og salat på en varm dag. Er det derimod regn og rusk, så giv pasta
og en god tomatsauce til.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 12 min. Fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 skive lyst brød
250 g hakket kød (lam eller okse)
1 æg
¼ tsk sambal oelek (chilipasta)
1 fed hvidløg
frisk koriander
35 g fetaost
6 oliven
1 spsk olie
Tilbehør: pitabrød og salat eller pasta og tomatsauce
*
Skær skorpen af brødet og smuldr det i små stykker.
Pisk ægget sammen og udblød brødet heri.
Ælt kødet sammen med æg/brød, sambal oelek, knust hvidløg og
1 spsk finthakket koriander.
Tilsæt små tern eller smuldret fetaost samt hakkede oliven.
Form farsen til flade frikadeller og steg dem på en pande
med olie 5-6 min. på hver side.
Server med lune pitabrød, tomater og grøn salat eller med
pasta og tomatsauce.
Sambal oelek er en MEGET stærk er sauce lavet af rød chili.
Den bruges til krydring eller som krydring eller tilbehør. Erstat den evt med
lidt finthakket frisk chili.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin