Du kan vælge at
fylde frikadellerne med gulerods- eller karryfyld. Vi giver også opskrift på to
slags tilbehør: varm kartoffelsalat og stuvet rosenkål.
FRIKADELLER MED FYLD
4-5 personer/12
frikadeller Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca. 25 min.
Fryseegnet
#
Fars:
400 g hakket
svinekød
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl havregryn
2 æggehvider
ca. 2 dl bouillon
eller vand
Gulerodsfyld:
200 g revne
gulerødder
200 g revet
knoldselleri
1 spsk koncentreret
tomatpuré
Karryfyld:
1 finthakket løg
300 g revet pastinak
2 tsk stærk karry
*
Rør kødet sejt med
salt.
Rør peber, havregryn
og æggehvider i.
Tilsæt det valgte grønsagsfyld
og krydderier.
Rør godt, og tilsæt
derefter lidt af bouillonen.
Rør til farsen
bliver smidig, men ikke for flydende.
Stil farsen i
køleskab i ca. 30 min.
Form farsen til 12
aflange frikadeller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 20
min. ved 200 °C.
Tryk på
frikadellerne.
Når de er
gennembagte vil saften, der pibler ud, være klar.
VARM KARTOFFELSALAT
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min.
#
1-2 løg
ca.1½ dl vand
2 tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g kogte
kartofler
2 spsk
æblecidereddike eller lagereddike
hakket persille
eller dild
*
Pil løgene, skær dem
i skiver, og kog dem møre i vand i ca. 10 min.
Tilsæt sukker, salt,
peber.
Skær de kogte,
pillede kartofler i skiver, og vend dem sammen med løgene.
Varm retten ved svag
varme, tilsæt eddiken, og varm igennem.
Drys med hakket
persille eller dild.
STUVET ROSENKÅL
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.
#
250 g rosenkål
2 dl mælk
1 spsk majsstivelse
2 spsk koldt vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk reven
muskatnød
bredbladet persille
*
Rens rosenkål ene,
og kog dem i let saltet vand i 5-7 min.
Giv mælken et stille
opkog.
Rør majsstivelse ud
i koldt vand, og pisk blandingen i den kogende mælk.
Kog ved svag varme i
ca. 3 min. under konstant piskning.
Smag til med salt,
peber og revet muskatnød.
Afdryp rosenkålene,
og vend dem i saucen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin