200 g kalkun i tynde strimler
150 g hvidkål
50 g sukkerærter
1 lille porre (ca. 100 g)
4 babymajs (ca. 40 g)
1 gulerod (ca. 75 g)
Marinade:
½ dl sojasauce
1 fedpresset hvidløg
1 ½ spsk olie
1 tsk stødt ingefær
3 spsk appelsinsaft
Tilbehør:
2 dl løse ris (ca. 160 g)kogt i 3 dl vand tilsat lidt salt
Læg kalkunstrimlerne i en frysepose. Pisk alle ingredienser til marinaden sammen og hæld den ned i fryseposen til kalkunkødet.
Vend kød og marinade godt rundt, og lad det marinere i køleskabet
i mindst 10 min.
Hvidkålen snittes fint.
Porren renses og skæres i tynde ringe.
Babymajsene skæres i tynde skiver . Guleroden skrælles og skæres i tynde skiver eller strimler.
Sukkerærterne bevares hele.
Wokgryden varmes op, og kød og marinade tilsættes.
Kødet steger et par minutter.
Herefter tilsættes grønsagerne, og retten steger videre i 2-3 min.
Retten serveres med kogte ris.
Tips: En god sautérpande eller stegegryde kan bruges, hvis man ikke har en wok.