250 g wok strimler af skinkeinderlår
½ spsk olie
salt og peber
1 lime
1 skalotteløg
1 frisk chili
1 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 gul peberfrugt
2 dl bouillon
1 tsk majsstivelse
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker
Tilbehør:
2 dl ris
Kog risene. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme.
Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes.
Kødet brunes 1-1 ½ minut ved kraftig varme.
Tag kødet op på en tallerken og krydr med salt og peber.
Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt.
Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg.
Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring.
Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber.
Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
Pynt med limeskal.
Tips: I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil
du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.