Logo

Wokstrimler med chili og lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g wok strimler af skinkeinderlår
½ spsk olie
salt og peber
1 lime
1 skalotteløg
1 frisk chili
1 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 gul peberfrugt
2 dl bouillon
1 tsk majsstivelse
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker

Tilbehør:
2 dl ris

Kog risene. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme.
Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes.
Kødet brunes 1-1 ½ minut ved kraftig varme.
Tag kødet op på en tallerken og krydr med salt og peber.
Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt.
Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg.
Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring.
Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber.
Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
Pynt med limeskal.

Tips: I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil
du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her