250 g tørrede, hvide bønner
1 kylling, ca. 1,2 kg
salt og peber
2 løg
2 fed hvidløg
4 tomater
1 ¼ l hønsebouillon
24 snegle på dåse
250 g grønne bønner
½ tsk safrantråde
400 g paellaris
2 citroner
Udblød bønnerne i vand natten over.
Kog dem i ca. 1 time i kogende vand, hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
Skær kyllingen ud i stykker, og krydr med salt og peber.
Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern.
Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern stilkfæste og kerner, og skær dem i tern.
Varm olien op på en pande, og steg kyllingestykkerne på begge sider i ca. 7 min.
Tag dem fra panden og sæt dem til side.
Kom løg, hvidløg og tomater på panden, og steg dem i ca. 10 min under omrøring.
Kom kyllingekødet tilbage på panden. Hæld bouillonen ved, og bring det i kog.
Lad sneglene dryppe af. Gør de grønne bønner i stand, og skær dem i mindre stykker efter behov.
Kom sneglene på panden sammen med begge typer bønner samt risen og rør det godt igennem.
Bland safran i.
Lad paellaen koge i ca. 20 min, til risen har optaget væden.
Tag panden fra varmen efter kogningen, og lad den hvile tildækket (helst under en avis) i endnu 5 til 10 min.
Server retten i panden og med citronbåde til.