1200 g rensede torskefileter
50 g smør
¾ kg tomater
¾ kg kartofler (helst nye)
4 pæne løg
1 bouillonterning
en sjat øl
lidt persille eller purløg
hvidvin
fløde
hvidløg
chili
Rens kartoflerne (evt. med en børste), skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kog dem i ca. 10 min med bouillonterningen.
Kan evt. koge i rent søvand.
Fordel smør på bunden af panden/gryden.
Skær løg, tomater og torsk i skiver og fordel det skiftevis med de halvkogte kartoffelskiver skråtstillet på bunden af panden/gryden. Hæld kartoffelvandet over, så det når til lige under madens overflade. Drys lidt salt og godt med peber.
Sæt hele bolesjajsen i oven eller på svag varme.
Når det begynder at koge tilsættes ca. en halv øl.
Alm. øl kan bruges men en porter smager godt.
Lad det koge op igen.
Kom lidt grønt på toppen inden servering.
Hvis du vil bruge hvidvin og fløde kommes dette i sammen med kartoffelvandet (som du så kan spare lidt på).
Hvis du vil have lidt mere riv i, blandes hvidløg og chili med skiverne inden væsken hældes i.
Serveres med half 'n' half (Alm. øl halvt med porter).
Husk at bakke op med skridsikring og slingregrej.
Stil altid åbne øller i ølholdere.
Sørg for at holde kursen. I havn kan man evt. tage en porsesnaps til.