Logo

Brændende kærlighed med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brændende kærlighed med champignon


Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret. Den består traditionelt af kartoffelmos, stegte bacontern og løg stegt i baconfedtet. Den serveres med syltede rødbeder og drysset med purløg eller persille.

2 Personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. samlet tid: 45 min. Retten er nem.

#
250 g bacontern
2 skiver syltede rødbeder
½ bakke champignon
½ løg
2 forårsløg
½ frisk chili
2 fed hvidløg
½ økologisk citron
½ bundt persille eller purløg
olie til stegning
salt og peber

Kartoffelmos:
3 bagekartofler
¾ dl mælk
1 knsp muskatnød
75 g smør
salt og peber

*

Skræl bagekartoflerne og del dem i 4 stykker.

Tag en gryde, læg kartoflerne i og hæld vand i indtil kartoflerne er dækket til.

Sæt gryden på komfuret og skru op på høj varme.

Lad kartoflerne koge i 20 minutter.

Rens champignon og skær dem i skiver.

Hak hvidløg og løg.

Skær forårsløg i ringe, skær chili i skiver.

Skyl persillen og hak den lidt.

Hak de syltede rødbeder i små firkanter.

Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter mere og hæld herefter vandet og kartoflerne i et dørslag.

Hæld kartoflerne tilbage i gryden.

Tag en håndmikser og rør godt rundt i kartoflerne.

Tilsæt smørret og lad det smelte med de varme mosede kartofler.

Tilsæt mælk og rør det hele sammen.

Riv muskatnøden på et rivejern og tilsæt den sammen med salt og peber.

Kom lidt fedtstof på panden og tilsæt baconterninger.

Steg bacon sprødt og tilsæt hvidløg, de hakkede løg og champignon.

Lad stege lidt. Krydr med peber.

Tilsæt en smule citronskal, så retten ikke bliver for fed.

Til sidst kommes forårsløg, lidt chili og hakket persille i retten.

Kom kartoffelmosen i et fad og hæld baconblandingen henover.

Til sidst kommes de hakkede syltede rødbeder på toppen.

 

 

Energiindhold for hele retten: 11370 kJ

Energifordeling: Fiber: 54,7 g. Protein: 13 %. Kulhydrat: 65 %. Fedt: 22 %.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her