Køb et stykke god,
tørsaltet bacon til denne gode klassiker. Kartoffelmosen er "lettet"
med grønne grønsager.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.
#
200 g bacon
2 store løg
Mos:
400 g kartofler
400 g porre og/eller
broccoli
1 dl mælk
evt. smør
lidt purløg
salt og peber
Tilbehør:
rugbrød og syltede
rødbeder
*
Skræl kartoflerne,
og skær dem i grove stykker.
Sæt dem over at koge
i letsaltet vand.
Rens grønsagerne,
skær dem i mindre stykker, og læg dem ved kartoflerne efter 10 min., og lad det
koge 10 min. mere.
Skær bacon i
terninger, og steg dem gyldne på en pande.
Tilsæt fintsnittede
løg, og steg under omrøring i ca. 10 min.
Hæld vandet fra
kartofler og grønsager, og mos dem med en kartoffelmoser.
Rør varm mælk og
evt. smør i mosen, og smag til med salt og peber.
Anret med bacon og
løg, drys med fintklippet purløg, og server med rugbrød og rødbeder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin