Her er den ultimative opskrift på brændende kærlighed: med stegt bacon, purløg og en god portion cremefraiche
400 g melede kartofler
30 g baconterninger (evt mere?)
½ bundt purløg
4 spsk cremefraiche (18 %)
lidt salt, peber og muskat
*
A. Kartofler skrælles, skæres i grove terninger og koges i letsaltet vand.
B. I mellemtiden steges baconterninger sprøde på en pande uden fedtstof.
½ bundt purløg skæres i fine ringe.
C. 4 spsk cremefraiche, lidt salt, peber, muskat og ⅔ af purløgen blandes sammen.
Vandet hældes fra kartoflerne og gryden stilles på den slukkede kogeplade, indtil al væden er fordampet.
Kartoflerne moses groft med 1 spsk af den rørte cremefraiche.
Mosen serveres med resten af cremefraichen, purløgen og den stegte bacon.
Pr. portion, 7 g protein, 16 g fedt, 26 g kulh. = 283 kcal 1187 kj