En nem og fyldig
suppe, som kan varieres efter indholdet i køleskabet. Brug de grønsager du har,
det behøver ikke at være rodfrugter. Erstat evt. en del af væsken med en dåse
hakkede eller purerede tomater.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g rodfrugter (fx
gulerødder, persillerod, pastinak, selleri og kålrabi)
2 kartofler
1 løg eller porre
1 fed hvidløg
150 g bacon (tern)
1 l bouillon (vand +
terning)
frisk timian
salt og peber
Tilbehør: groft brød
*
Rens rodfrugter og
kartofler og skær dem i tern.
Pil løg eller rens
porre og snit det fint.
Pil hvidløg og hak
det fint.
Steg bacontern
gyldne i en gryde og tilsæt løg eller porre og hvidløg.
Steg et par min.
under omrøring og tilsæt bouillon eller vand plus bouillonterning.
Giv det et opkog og
fjern skum.
Tilsæt rodfrugter,
kartofler og timian og lad suppen simre, til alt er mørt (ca. 15 min.)
Smag til med salt og
peber og server med brød evt. gratineret med persillesmør.
Tips: Persillebrød:
rør lidt blødt smør sammen med lidt dijonsennep, hakket persille, evt. knust
hvidløg, salt og peber. Smør det på skiver af lyst brød og gratiner dem under
ovnens grillelement.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin