2 middelstore selleriknolde
salt og peber
smør eller margarine
4 skiver kogt skinke
3 spsk hvedemel
1 æggeblomme
1 bdt persille
125 g Danbo ost
rasp
Tilbehør: flute, salat
*
Del sellerierne i 8 skiver og skræl dem.
Kog dem netop møre i letsaltet vand.
Smør et stort ildfast fad og læg de afdryppede selleriskiver heri.
Gem kogevandet.
Fordel den strimlede skinke ovenpå.
Bag 2 spsk fedtstof af med hvedemelet og spæd med ca. ¼ l kogevand fra sellerierne.
Lad det koge igennem, tag saucen af varmen og rør æggeblommen i.
Tilsæt peber og persille og hæld saucen over selleriskiverne.
Høvl osten over og drys med rasp.
Dryp med et par spsk smeltet smør eller margarine og gratiner retten i 15 minutter ved 250°C.
Server flute og en salat til.