En
rigtig julet familieret, som kan bruges både til middag eller som julefrokost.
Kog rødkålen kort eller længe afhængigt af om du kan lide den sprød eller blød.
Rødkålen bliver ofte bedre af at blive lavet dagen i forvejen, så den kan stå
og trække smag fra krydderier, eddike og saft natten over i køleskabet.
Arbejdstid:
45 min. Bagetid: 25 min. 4 personer
#
Sprød
rødkål:
500
g rødkål
2
enebær eller allehånde
2
nelliker
4
peberkorn
1
dl æblemost/ribssaft
½
dl æbleeddike
1 spsk
ribsgelé
2 tsk
salt
1 spsk
rørsukker
Honningkartofler:
2 spsk
smeltet smør
2 spsk
honning
1 spsk
vand
1 tsk
salt
1
kg små kartofler
Frikadeller:
400
g hakket svine- eller kalvekød
1
løg
1 æg
3 spsk
hvedemel
1-2
dl mælk
2 spsk
smør
salt
og peber
*
SNIT
rødkålen i cirka 2 mm's tykkelse.
RIST
de hele krydderier i bunden af en stor gryde under omrøring, til de dufter.
Tilsæt
kålen og svits, til den falder lidt sammen.
Tilsæt
æblemost, eddike, ribsgelé, salt og rørsukker.
Kog
det hele op, skru ned og lad kålen simre i 30 min.
Rør
af og til, og smag rødkålen til inden servering.
RØR
smør og honning med vand og salt i en stor skål.
Vend
skrubbede kartofler grundigt i blandingen, og bred dem ud på en bageplade med
bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 min. ved 180 °C, til de er gyldenbrune og
møre.
HAK
løget fint.
Rør
kødet sejt med salt og peber. Rør æg og løg i kødet og derpå melet.
Spæd
med mælken, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme frikadeller.
Form
farsen til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldenbrune på en pande med smør ca.
7 min. på hver side.
SERVER
frikadellerne med rødkål og honningkartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin