Når kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet i
modsætning til, når der anvendes mælk/fløde. Læg evt. en bouillonterning i
kogevandet sammen med kålen.
Arbejdstid: 1 time Koge/stegetid: 30 min. Fryseegnet. 4
personer
#
500 g hakket kalve- og svinekød (eller rent svinekød)
1 tsk salt
1 lille løg
1 æg
50 g hvedemel
2 dl mælk
peber
smør og/eller olie til stegning
*
Stuvet kål:
¾ kg hvidkål
25 g smør
3 spsk hvedemel
evt. ½ liter mælk
muskatnød
1 bundt persille
Tilbehør:
kogte kartofler eller rugbrød
*
Rør kødet med 1 tsk salt et par min.
Tilsæt revet løg, æg og mel.
Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber.
Lad gerne farsen hvile i køleskab ½ time.
Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med
smør og/eller olie.
Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige ca. 4 min. på
hver side.
Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem
møre i letsaltet vand i ca. 10 min.
Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand
eller mælk.
Kog saucen igennem i min. 10 min. og smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
Lad kålen dryppe godt af og vend den i saucen.
Skyl og hak persillen og vend den i stuvningen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin