Den største forskel
på svenske "köttbullar" og danske frikadeller er nok størrelsen og så
selvfølgelig tilbehøret. Et sikkert hit
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Stege/kogetid: 40 min. Fryseegnet
#
500 g hakket svine- og
kalvekød
2 kogte, kolde
kartofler
1 løg
1 tsk salt
1 tsk stødt
allehånde friskkværnet peber 1æg
1½ dl piskefløde
2 tsk majsstivelse
2 spsk smør
1 spsk olie
Sauce:
4 dl kalve- eller
urtebouillon
1 dl piskefløde
2 spsk majsstivelse
ca. 1 spsk sojasauce
Tilbehør:
kogte kartofler,
tyttebærsyltetøj, persille
*
Rør hakket kød med
groft revet kartoffel og finthakket løg.
Tilsæt salt,
krydderier og æg, og rør godt.
Rør fløden sammen
med majsstivelse, og rør det gradvist i farsen.
Form farsen til ca.
14 runde kødboller.
Steg kødbollerne
gyldne i smør og olie på begge sider. Steg videre i 10-12 min., til de er
gennemstegte.
Sauce: Giv
bouillonen et opkog.
Rør fløden sammen
med majsstivelse.
Rør blandingen i den
kogende bouillon, og kog den under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt lidt mere
bouillon, hvis saucen er for tyk.
Smag til med
sojasauce
Server kødbollerne
med sauce, kogte kartofler og tyttebær.
Drys med persille.