Gammel dansk ret. Lav en ekstra portion frikadeller og frys dem ned eller brug dem til madpakken dagen efter.
#
Frikadeller:
500 g hakket svinekød
2½ dl minimælk (eller danskvand)
2 tsk salt
1 løg (revet eller finthakket)
½ tsk peber
1 æg
1 dl havregryn
1 spsk flydende margarine eller olie (til stegning)
Stuvet hvidkål:
½ hvidkålshoved (ca. 800 g)
2 dl vand
½ tsk salt
3 spsk hvedemel
5 dl minimælk
1 tsk stødt muskat
*
Til frikadellerne røres kødet først med salt.
Herefter tilsættes alle ingredienserne, men hold halvdelen af mælken tilbage.
Farsen røres godt, og resten af mælken tilsættes, indtil konsistensen er passende.
Form dellerne og steg på en god varm sliplet-pande med lidt olie.
De skal steges 5-7 min. på hver side.
Snit hvidkålshovedet i strimler og damp dem møre i vandet under låg i 5 min.
Tilsæt de 4 dl mælk, ryst resten af mælken sammen med mel til en jævning og jævn stuvningen med det.
Lad stuvningen koge sammen i 5 min.
Smag til med salt og peber og muskat.
Server evt. med en god gulerodsråkost.
Tips: Lav en ekstra portion frikadeller og frys dem ned eller brug dem til madpakken dagen efter.
Pr. portion: 399kcal/1669kJ Fedt: 17 g Kulhydrater: 28 g Protein: 29 g